NYTÅRSMENU-VIN

 

ÅRETS NYTÅRSMENU

UD AF HUSET

Vinene som passer til maden

 

Vinmenu: Som noget nyt har vi i år fået Simon Ingerslev, medejer af Vinbutikken Hillerød, til at sammensætte to super indbydende vinmenuer samt forslag til lækre bobler. Simon har været i vinverdenen i mange år, blandt andet hos anerkendte H. J. Hansen og Løgismose. Med stor faglighed har Simon kreeret to vinmenuer, som absolut komplimenterer vores kokkes lækre mad.

Bemærk at priserne på vinmenuerne er for 3 flasker og altså ikke pr. kuvert.



Den ligefremme vinmenu 329 kr.

Vin #1 - Grüner Veltliner,
Domäine Krems, Østrig 2019
Tør og saftig vin med behagelig syre. Noter af citrus, ananas, og det for druen; Grüner Veltliner, så klassiske hvide peber.


Vin #2 - Côtes-du-Roussillon,
Bila-Haut, Frankrig, 2018
En dejlig krydret vin med noter af brombær, mørke kirsebær og klassiske sydfranske krydderier.
Lavet på Syrah, Carignan & Grenache.

Server den gerne ved 14-16 grader.


Vin #3 - Jurancõn,
Doux Lou Mansengou, Frankrig 2017
Aromatisk dessertvin med duftnoter af kvæde, abrikos og i smagen kandiseret frugt og nødder. Dejlig behagelig sødme. Lavet på Petit Manseng. Server ved 7-9 grader.


3 lækre, ukomplicerede flasker kr. 329,-

Den ambitiøse vinmenu 499 kr.

Vin #1 - Bourgogne Blanc Côtes d’Or,

Domaine Michelot, Frankrig, 2018

Let fedmefuld Bourgognevin med let smørpræg og popcorn i næsen, samt kandiseret citrus i smagen. 100% Chardonnay. Server ved 8-10 grader.

 

Vin #2 - Mencia, Bierzo,

Alvarez de Toledo, Spanien, 2015

En mørk vin, som åbner med en ganske ekspressiv duft, med modne blåbær, kirsebær og masser af grønne urter. Smagen byder på lette noter fra fadet samt en mørk og saftig stil. Lavet på druen Mencia fra Bierzo i Spanien. Server ved 15-17 grader.

 

Vin #3 - Ruby Reserve Port,

Pocas Junior. Portugal

Ruby portvin med masser af mørke frugter og lidt chokolade. God lang afslutning med afdæmpet sødme. Server ved 12-14 grader.

 

3 super dejlige kvalitetsflasker kr. 499,-


Champagne Brut (tør). 299 kr.

Blanc de Blancs, Pierre Moncuit, Champagne, Frankrig, NV.

Knivskarp Champagne, sprød og elegant. Perfekt til snacks & aperitif. 100% Chardonnay. Server ved 8-10 grader.


Champagne Demi-sec. 280 kr.

Charpentier, Demi-sec, Champagne, Frankrig, NV.

Halvsød Champagne, som især er velegnet til kransekagen. Server ved 7-9 grader.


Cava 124 kr.

Cava, Castellroig, Brut, Spanien.

Forfriskende Cava med pære og moden citrus i duften. Dejlige bobler og fin tør. God til snacks og aperitif. Server ved 7-9 grader.

  

Brachetto, sød. 125 kr.

Brachetto d’Aqui, mousserende.

Sødlig, kirsebærrødlig mousserende vin fra Italien, lavet på Brachetto. Flot lille sødme og masser af frisk bærsmag. Perfekt til kransekagen. Server ved 7-9 grader.

 
 
 
 
 
 
 
Ja tak - jeg medbringer egen termokasse eller lign.
Ja tak - jeg vil gerne tilkøbe termokasse + kr. 30,-
Nej tak